• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

BLunch, Markt 17 te Zele | tel 052 52 42 17 | info@blunch

© 2020 by BLunch. Marketingsupport by Horeca Optima

VALENTIJN

MENU 4 | 5 GANGEN

Beginnen doen we met Noordzeekrab. Opgewerkt met granny smith, komkommer, munt en gember brengen we dit als een open ravioli met zoetzure koolrabi. Daarbij een créme van avocado en jus van gekonfijt tomatenwater en ponzu.

---

Vervolgens de vis van het jaar 2013, Pladijs! Kort gebakken met als garnituur bloemkool in structuren, hazelnoot en een kokosjus die pittig, vol maar vooral fris afsmaakt met Oosterse accenten.
---

Ossenstaart gebraisseerd serveren we als stoverij, hierbij komt een aardappel espuma met zure room. Gefrituurde aardpeer en bieslook zorgen voor contrast.

---

Piepkuiken komt aan bod in hoofdgerecht. De borst garen we langzaam, de billen braisseren we met rode wijn en rozemarijn en komt als terrine. Daarbij serveren we gekonfijte aardappel met burrata, jonge doperwten en de eerste tuinbonen. Apart komt een ganache van kippenlever en een lichte jus van rode wijn, dragon en spek!

--- 

We sluiten fris af met een nagerecht rond ijsnougat. Daarbij een sorbet van basilicum, verse passievrucht en yoghurt.